Tuesday, 4 June 2013

Holiday~


Hey , assalamualaikum :) kenapa dengan holiday? you know what? ni holiday paling bosan bagi aku -.- makan tidur , makan tidur . tu jela kerja aku cuti sekolah ni haa :3 bosan yaa amat kau tahu :/ duduk rumah je aku . takpe lah , boleh putih kan kulit :D eh? hahaha . hang pon , dah nak bukak sekolah baru nak hang :/ isnin pi JJ w/ winda and boboy :D winda apakk simple -.- tak pernah2 dia keluar pakai centu je wey . macam tak percaya :O ahahahaha . then jumaat , hang keyell pulakk :* tapi wa tarakk partner :( pity me :( HAHA k -.- penat aku cari partner untuk hari jumaat , tapi takde :( siapa nak partner dengan aku? meh isi borang , terhad k :p hahaha k sakai -.- stop it ayu :3 pastu kankankan , kankankan........hahahah sori *muka comel* pastu en , aku rindu adik aku :( rindu kengkawan aku :( rindu classmate aku yang gila2 tu :D najib , ezam , erma , teah , aty and lain2 :') 2 minggu woi tak jumpa ! kau jangan main2 , lama tu ! :'( ahahaha . haritu adik aku ajak hang , tapi tak boleh keluar :/ then hari khamis dia ajak lagi , pon tak boleh keluar :'/ kesian dia , sori sayang :( teringin nak hang dengan diaa , tapi nasib tak menyebelahi aku :') nak buat camana en? takpe lah , nanti ade cuti panjang lagi , aku hang lah dengan dia :) insyaallah kalau takde pape masalah :) kan dik kan? hehe ^^  wey wey ! aku rindu  winda , ummi . rindu dorang :( sangat sangat sangat dan sangat :( haha , eh ! ade lagi sorang , crush aku :D alolo , omey je diaa >< k dah . stop ayu -.- aku rindu perangai gila2 winda , aku rindu suara omey ummi , aku rindu nak tengok crush aku >< hahaha .




siapa? haa ! ni lah lesbo gemok lagi tembem aku  , winda :* comel? tahu dahh :D eh eh ! jangan tengok lelama ! muz marah nanti :p kahkah


ni pulak siapa? ni lesbo kedua aku :D lesbo omey cungg melecungg , ummi :* haa , kau hadoo? hahaha . taken? single? taken lah :p tak boleh tengok lelama jugaa , mijam marah :p hahaha .

okey , membe aku semua dah taken :/ aku ni je haa , single mingle triangle , segala2 gle lah ! hahahaha .


haaa ! ni adik omey plus handsome aku :D comel? handsome? oh aku tahu :D hahaha . dikk , wa sayang lu :* 

gambar crush aku? alaa takpayah lah :p nanti korang terpikat sebab dia ni omey sangat tau :* haha . takpayah lah yeh? *kelip kelip mata* haha .tak sabar nak bukak sekolah :D nak jumpa dorang :* miss dorang gila gilaa :'D ADIK ILOVEYOU , WINDA ILOVEYOU , UMMI ILOVEYOU , CRUSH ILOVEYOU :**** iloveyou semuaa . iloveyou iloveyou iloveyou :* ahahahaha . 

Sunday, 26 May 2013

Gwiyomi -.-


hey :) gwiyomi ! :3 hahaha .
ahza cabar aku buat gwiyomi? haha k
eh , saya pantang dicabar :p hahaa -.-


nak letak video nya ke taknak? nak tanak? nak tanakk? haha
amaigat amaigat lawak k video nyaaa :3 
k takpe lah . untuk adik aku kan -.- cehh~ haha .





this gwiyomi :D dah tengok jangan gelak ! diam je :p  haha
eh btw , aku ada cabar ahza jugaa :D
aku suruh dia menyanyi :* wkwkwkwk suara dia sedap siaaa ><


adik oh adik ! akak dah , now kau pulak yeh sayang ;) haha
buat video tu kalau kau sayang akak :'D 
tautautau?


Wednesday, 15 May 2013

only you my adopted brother dear :')



hey :') now nak cerita pasal nyett :'/ aku gaduh dengan dia :'(
dia kata aku ada adik lain :'( what the?! dia sorang adik aku weyy :( sumpah ! :'(
sial sape kata aku ada adik baru tu ! :'(


adik :'( akak mintak maaf :'( sumpah weyy , kau sorang adik akak :'(
akak tak pernah ada adik lain :( jangan percaya apa orang cakap :') dorang cakap tu semua salah tahu !
salah !


adik please :') akak mintak maaf :') tolong jangan percaya cakap orang :'/ 
dah yeh dik? tamao ah gaduh :( pleaseeeee ! :'(
akak takut kalau gaduh dengan kau :( serius takut . akak takut akak kehilangan kau lagi :'(


akak takut oneday kau benci akak :( mohon , jangan benci akak :')
adik , cukup sekali akak hilang kau :'/
i don't want to lose you for the second time :'(


adik , kita lupakan pasal tu? boleh? hm , akak takde adik lain selain kau :')
dan akak takkan pernah cari adik lain :')
akak janji dengan kau sayang :') 


adik janji dengan akak :') adik takkan tinggalkan akak :'/ tolong jangan benci akak :') tolongg :')
akak sayang kau nyet :'(
only you my adopted brother Muhammad Ahza Nazhan bin Ambrie :'*
nobody else , just you :')



yaa :') I really really really really really need you in my life :') 
kau sorang faham akak dik :'/ kalau kau takde , akakk nak story prob dekat siapa? :'/ hm











Saturday, 4 May 2013

Everything Gonna Be Okay :)



now nak cerita pasal adik aku :') yeahh ! imissyou :'(


tahun lepas (2012) kita rapat sangat sangat kan? texting 24 jam , share prob sama sama ,
skype ape semuaa . 
but , what happened? kita terus stop contact :( 
stop texting , stop share prob and stop skypee :/ 


akak tahu kita renggang sebab akak kan? yaa , memang salah akak .
but , time tu akak terpaksa :') 
akak bukan tak sayang adik , akak sayang sebenarnyaa . 
cuma ade satu benda yang buat akak perlu jauhkan diri dari adik :')
ape benda nyaa? sorry , akak tak boleh bagitahu :')


akak tahu adik sedih sebab akak tetiba stop contact adikk .
adik text akak berpuluh2 kali , but akak tak reply bukan?
adik kata akak dah lupakan adik?
noo , akak tak pernah lupa adik sayang :') akak memang nak sangat reply text adik .
tapi akak tak boleh :( akak tak boleh dik :'(
hm , i'm so sorry :'(

and this year , adik form 1 :) akak happy . kenapa? sebab akak boleh tengok adik
walau dari jauh :) 
haritu , akak stalk twitter adik , akak tengok dari atas sampai habis :'D 
tetiba akak terbaca tweet kau , banyak gilaa kau tweet pasal akak dik  :') 
adik kata , adik sayang akak :') akak terharu gegilaa :'D 
then , akak ternampak adik post link blog adik .
akak bukak , akak bacaa . ade cerita pasal akak :(

Ya Allah , menangis akak dikk :') tak sangka kau sayang gilaa dekat akak :'( 
lepas baca blog kau , akak rasa macam nak tegur kau dekat twitter , but akak takut :(
nak tegur punya tegurr , last2 adik yang tegur akak . you know what?
akak happy bila tengok kau mention akak :'D 

mula dari hari tu , kita mula rapat balik :') kita mula contact balik . yaa , i'm very happy :D
alhamdulillah , kita dah berbaikk . yaa , everything gonna be okey right?
adikk , akak nak adik tahu . akak selalu sayangkan adik :'*
sekarang , takde siapa boleh pisahkan kita lagi , walaupun bf akak sendiri :')

now kita ade nama panggilan kankankan?
haha . kau 'monyet' akak 'beruk'
okey ngam (Y) haha . 
kami sweet dan kami tahu itu ;)


yeahh ! kau handsomee adikk :*

mohon , jangan ambil dia dari saya :') monyet saya punyaa :') 
MUHAMMAD AHZA NAZHAN B. AMBRIE hanya untuk saya :') 


monyet ! ingat , akak sayang kau sampai mampus :***


ILOVEYOUSOMUCH NYETT :* 

I'm Taken Now ^^



hey ! assalamualaikum :) lama tak update blog :( rindu tahu? haha k .
29.03.2013 . I'm Taken :D 
yeahh ! i'm happy , very very happy :) haha . 


yeahh ! I'm Taken by MUHAMMAD IMRAN B. MOH AZAMRI <3 
iloveyoudamnmuch ! :*




this ! yaa , die pemalu orang nyaa -.- kahkah . 
handsomee bukann? ya ya ya , i know that :D haha .


first thing , tak sangka kitaorang boleh buat relay . 
because , sebelom ni kitaorang KAWAN sahajaa :) idk macam mana boleh buat relay .



MUHAMMAD IMRAN B. MOH AZAMRI , ILOVEYOU :* 

Thursday, 17 January 2013

ni ke sahabat sampai mati? :'(



harini ayu nak cerita pasal kawan ayu :(
korang kenal die kankankan?
alaaa , yang selalu ayu cerita tu :') lupaa? alahai , eyla lah yunk :')
kenapa dengan die? haaa ,nak story lah ni :'(


tak sangka sangat die sanggup buat kitaorang mcm ni :'(
die sanggup tipu kitaorang :( ape salah kitaorang weyy?
hmm :'( motif kau?


weyy , kitaorang pon ade hati dan perasaan lah ! kau ingat kitaorang patung ke?
masa kau susah , kau cari kitaorang .
bila kau senang? batang hidung pon tak nampak , kau lupa kitaorang weyy :')


haritu nampak kau dekat kantin , kau pandang aku sambil lalu je :/ 
sampai hati kau kan eyla? ape salah aku weyy? ape?!!


then balik , aku ternampak tweet kau . 


see :( hmm . sampai hati kau kata centu kan weyy? jahat sangat ke kitaorang?
kau boleh fikir perasaan orang tak?
serius sedih gila bahabi kau buat kitaorang cenni ! kau lupa kawan weyy !


kau kata aku tak faham kau? abis selama ni sape dengar masalah kau weyy :'(
ya allah . sumpah terasa gegila dengan kau weyy :'( hmm . 
dekat setahun lebih kita kawan , ini yang aku dapat weyy?


dulu kita pernah kata , KITA KAWAN SAMPAI MATI :')
aku ingat weyy ayat tu . kau janji takkan tinggalkan aku lagi ,
mcm mana kau tinggalkan aku dulu :'( tapi?
mana janji janji kau eyla? :'(


hmm , kenapa aku yang kena semua ni? kau tahu tak? aku dah anggap kau mcm kakak aku weyy :')
tapi? hmm , dah lah . kau pon dah lupa aku kan?
aku taknak ganggu hidup kau dah :') aku harap kau happy dengan dorang eh?
aku tahu kau tak happy dengan aku . soo ,   be happy k yunk :')
bye , i love you until jannah eyla :') :*


Assalamualaikum .

Monday, 5 November 2012

aku sayang korang :')


aku sayang korang tau? qila , kak yeena thanks bagi aku semangat :') qila...sori aku tak bagi tahu kau awal2 yang aku ade prob...aku taknak kau pikir pasal aku...tapi takpe lah...utama kan kawan :') aku tahu kau ade prob masa tu kan? so aku biarkan kau lepas kan semua nya,,,kak yeena :') thanks jugak sebab selalu ade dengan adik k? adik cuma mintak pendapat..bak kata kak yeena aku masih muda nak pikir pasal mende ni :') baiklah kakak...hawhaw...insyaallah aku akan kuat...life must go on rite? okey :') 


qila dengan kak yeena tak putus2 bagi aku semangat..aku hargai korang :) thanks thanks thanks...aku sayang korang wei :') korang selalu ade bila aku sedih...kak yeena , qila...aku kena kuat mcm korang :') yehh ! aku kena kuat...DALAM SETIAP HUBUNGAN PASTI ADE DUGAAN :') kan qila kan?okey..aku ingat tu...aku ingat pesan qila dengan kak yeena...jangan buat keputusan terburu2 :) huh..okey . sabar ayu sabar...semua ni dugaan untuk kau :') kau kena kau k? hmmm okey,,,


Ya Allah...kau tabah kan lah aku :') beri aku semangat untuk hidup..beri aku kekuatan untuk hadapi dugaan Mu...AMINNN :')